Today I ran with my new shoes from @icebugofficial that I got to test a bit: The IceBug Capra.

 

I have to admit that I felt like a goat with them on. I ran with no fear on tricky terrain, on rocks and off-road sections as well. Amazing traction and protection indeed. The only discomfort was when running on pavement.... that was less comfortable. But then again, this shoe was not made for asphalt in the first place isn't it!?? 😁👍

 

Great job IceBug! A well made shoe, even for a guy that likes a wide toe box...

 

I felt no discomfort at all. 😁

 

____________________________________________________________________

 

Swedish text below:

 

Icebug Capra
Grym känsla i skogen även efter 30k! Inga problem för min del, fast inte OK på asfalt tycker jag. Jag flög över stockar och sten utan att tveka i dessa skor utan problem. Man kan lita på skorna! Jag är mycket överraskad över skornas passform: jag gillade dessa! Jag brukar ha problem med Icebug då mina fötter brukar gilla breda skor, men jag har inte haft några som helst problem i dessa. Jag vet inte vad Icebug gör men skornas grepp är outstanding! Allvarligt, underbart att man kan lita på skornas grepp och njuta av rundan i skogen! Vi har tyvärr bara haft torra stigar här i Göteborg de senaste veckorna. Det hade varit kanon att kunna testa skorna ordentligt på olika underlag och även i regnet.

 

Kanon i skogen fast mindre bra på stenar då skorna låter en del. Samma ”problem” även på asfalt. Folk undrar vem som kommer…. Annars, inga konstigheter! Bra jobbat med produkten! 🙂 Överraskande nöjd med dessa skor. Jag springer numera en del transport till och från jobbet och ville inte förstöra skorna på asfalten men när jag testade skorna i skogen var känslan verkligen underbart! Grymt grepp, kanon stabilitet!

 

Hur som, jag testade skorna på tuffa stigar i Änggårdsbergen samt runt Mölndal och jag blev som sagt så överraskad att jag t.o.m. förbättrade några av mina gamla PB på vissa segment med Icebug Capra! Jag har inte sprungit tillräckligt mycket för att objektivt kunna bedöma slitage på skorna men tycker att konstruktion, meshen och övriga material som är valda kommer att överleva många mil i skogen. Det är jag säker på! Icebug Capra är en löparsko med bra stötdämpning och stabilitet som ger en mycket god löpkänsla tycker jag. Dessutom har Icebug Capra en tilltalande design och jag gillar skarpt namnet Capra – jag älskar berg och kommer från Medelhavet och älskar se alla getter klättra i Alperna.

 

Jag tycker att skorna passar utmärkt för kortare lopp upp till 50k i just Alperna eller liknande terräng. Man kan springa lätt aggressivt i skorna utan att bli trött i fötterna vilket är verkligen bra! Mina fötter har dessutom aldrig blivit för varma!

 

Stötdämpning räcker väl och man känner ändå underlaget man springer på och stabilitet passar bra för olika löpartyper och olika löpare fast yttersulan som har kanongrepp i skogen tycker jag låter alldeles för mycket på asfalt. Inget att välja till att springa Göteborgsvarvet i alltså! 🙂

 

Jag ser fram emot många mil i skogen med Icebug Capra!