Ingredienser (6 portioner/st.):
400 gram
savoiardikex
400 gram
mascarpone
4 st
ägg
2 dl
strösocker
12 st
koppar espressokaffe
2 tsk
kakaopulver
1 st msk
Amaretto di Saronno


Gör så här:
1.Koka 12 koppar espresso (ska bli ca 4 dl). Häll kaffet i en ganska vid skål och låt det svalna något.
2.Separera äggvitorna från gulorna och vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum. Skummet ska sitta fast i bunken även om man vänder bunken upp och ner.
3.Vispa äggulorna med strösockret till en krämig massa. Häll i mascarponen och rör till en jämn och fin smet. Häll i amaretton. Rör sedan försiktigt ner det vispade äggviteskummet.
4.Doppa Savoiardi-kexen snabbt i kaffet, så att de bara hinner suga upp lite och lägg dem tätt intill varandra tills hela formen är täckt.
5.Täck sedan kexen med kräm och lägg ytterligare ett lager kex.
6.Avsluta med ett lager kräm och ställ formen i kylen i minst 6 timmar (gärna över natten).
7.Lägg kakaon i en tesil och sikta det över tårtan och servera tiramisu-tårtan direkt.